Pui cu alune caju

  1. Tăiați pieptul de pui în cubulețe. Adăugați un praf de sare și piper, amestecați și lăsați carnea deoparte.
  2. Încingeți uleiul într-o tigaie de tip wok, adăugați alunele caju și lăsați-le la foc mic până când se rumenesc ușor.
  3. Scoateți alunele din wok și lăsați-le deoparte.
  4. Adăugați ceapa și usturoiul în wok și căliți-le la foc iute pentru 3-4 minute.
  5. Adăugați ardeiul uscat și băcățile de pui.
  6. Prăjiți totul la foc iute pentru 2 minute.
  7. Adăugați ceapa verde, sosul de pește, sosul de soia, puțin zahăr și continuați să prăjiți pentru încă 1 minut.
  8. La final, adăugați ardeiul roșu feliat și alunele caju. Amestecați totul și îndepărtați tigaia de pe sursa de foc.
  9. Distribuiți preparatul în boluri și serviți cald cu garnitură de orez. 

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

pui_la_foc_iute_cu_alune_caju.jpg

  • 400 g piept de pui
  • sare
  • piper măcinat
  • 2 linguri ulei vegetal 
  • 50 g alune caju
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 1 ardei roșu iute uscat, tăiat în bucățele 
  • 3 fire de ceapă verde, tăiate pe diagonală
  • 1 2/2 linguri sos de pește
  • 1 lingură sos de soia
  • puțin zahăr tos
  • 1 ardei iute roșu, fără semințe și feliat pe diagonală
Un preparat delicios pe bază de pui, ușor iute și simplu de realizat. Perfect pentru o cină aromată alături de prieteni.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE