- Tăiați pieptul de pui în cubulețe. Adăugați un praf de sare și piper, amestecați și lăsați carnea deoparte.
- Încingeți uleiul într-o tigaie de tip wok, adăugați alunele caju și lăsați-le la foc mic până când se rumenesc ușor.
- Scoateți alunele din wok și lăsați-le deoparte.
- Adăugați ceapa și usturoiul în wok și căliți-le la foc iute pentru 3-4 minute.
- Adăugați ardeiul uscat și băcățile de pui.
- Prăjiți totul la foc iute pentru 2 minute.
- Adăugați ceapa verde, sosul de pește, sosul de soia, puțin zahăr și continuați să prăjiți pentru încă 1 minut.
- La final, adăugați ardeiul roșu feliat și alunele caju. Amestecați totul și îndepărtați tigaia de pe sursa de foc.
- Distribuiți preparatul în boluri și serviți cald cu garnitură de orez.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 400 g piept de pui
- sare
- piper măcinat
- 2 linguri ulei vegetal
- 50 g alune caju
- 1 ceapă mică, tocată
- 3 căței de usturoi, tocați
- 1 ardei roșu iute uscat, tăiat în bucățele
- 3 fire de ceapă verde, tăiate pe diagonală
- 1 2/2 linguri sos de pește
- 1 lingură sos de soia
- puțin zahăr tos
- 1 ardei iute roșu, fără semințe și feliat pe diagonală
Un preparat delicios pe bază de pui, ușor iute și simplu de realizat. Perfect pentru o cină aromată alături de prieteni.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu