Mereu cu ochii pe ceas și cu gândul la cină? Nu și atunci când ai la îndemână cele mai rapide rețete, precum puiul cu ciuperci și bacon!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Ingrediente (4 porții)
- 2 linguri ulei măsline
- 500 g piept de pui fără piele
- făină
- 50 g bacon tăiat cuburi
- 300 g ciuperci de pădure
- 2 cepe eșalotă, fin feliate
- 250 ml stoc de pui
- 1 lingură oțet din vin alb
- 50 g mazăre congelată
- o mână pătrunjel tocat
Modalitate de preparare
- Se încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie.
- Se asezonează după gust și se presară puiul cu făină, apoi se prăjește până devine maro pe toate laturile.
- Eliminați de pe sursa de foc și prăjiți baconul și ciupercile până se înmoaie.
- Se adaugă lingura de ulei rămasă și se călește timp de 5 minute ceapa.
- Se adaugă stocul de pui și oțetul, apoi se fierbe timp de 1-2 minute.
- Adăugați din nou bucățile de pui, pancetta și ciupercile și gătiți timp de 15 minute.
- Se adaugă mazărea și pătrunjelul, se continuă fierberea pentru încă 1-2 minute și se servește cald.
Poftă bună!
Încearcă și: Pui cremos cu broccoli
Încearcă și: Chili de vită mexican, rețeta lui Jamie Oliver
Sursă foto: iStock
Facebook Comments
Adaugă comentariu