1.Curăţă pieptul de pui și taie-l în bucăţi. Perpelește-le în ulei încins până ce se albește carnea, apoi pune-le într-un castron ceramic.
2.Curăţă ceapa și ghimbirul, taie-le în felii foarte fine și călește-le împreună în grăsimea rămasă de la pui. Când s-au înmuiat, adaugă ardeii iuţi sfărâmaţi și călește totul două minute. Pune carnea, amestecă, presară curcuma și sare și călește-le două minute. Toarnă o cană cu apă, acoperă și lasă să fi arbă 30-40 de minute la foc mic.
3.Într-un castron mare, amestecă smântâna cu gălbenușul. Adaugă un pic din zeama în care a fiert carnea, apoi încă o lingură și tot așa, până ce pui aproape toată zeama. Toarnă acest sos peste carne, adaugă usturoiul pisat mărunt și dă totul în câteva clocote.
4.Servește cu verdeaţă proaspătă (de preferat, mărar).
credit foto: © Giuseppe Porzani – Fotolia.com
Sugestie. Adaugă în mâncare migdale prăjite, 2-3 linguri cu garam masala (un amestec de condimente indiene) și un ou fiert tare și tocat mărunt.
Ce nu știai despre curcuma (sau turmeric)
Curcuma este un condiment obţinut dintr-o plantă asiatică ce crește în Indonezia, America de Sud și în special în India. Rădăcina plantei se fierbe după recoltare, apoi se usucă și se macină, obţinându-se celebrul condiment galben care intră în componenţa prafului de curry.
• Are efect de stimulare a stomacului și acţionează ca antioxidant și antiinflamator.
• Cumpără curcuma măcinată, în cantităţi mici, pentru că-și pierde repede aroma, și păstreaz-o în recipiente închise etanș, la loc uscat și întunecos.
• Se poate folosi pe post de colorant alimentar, ca înlocuitor al șofranului.
2 piepţi de pui
1 ceapă
3 cm ghimbir
4 căţei de usturoi
2 linguri cu smântână
3 linguriţe de curcurma
2 ardei iuţi uscaţi
1 gălbenuș
ulei
sare
Adaugă comentariu