Home » Mâncăruri » Pui cu ghimbir și coriandru
Mâncăruri

Pui cu ghimbir și coriandru

pui cu ghimbir

Rețeta de pui cu ghimbir și coriandru este ideală pentru masa de seară, iar a doua zi poți lua și o porție la birou. Ghimbirul, ardeiul iute și coriandrul îi oferă o aromă aparte, care va fi pe placul oricui!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente

  • 1 kg pulpe de pui dezosate
  • 1 bucată cât degetul mare de ghimbir proaspăt, fin tocat
  • 4 căței de usturoi, tocat mărunt
  • 1 praf ardei iute
  • 15 g coriandru tocat
  • sucul de la 1 limetă
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • 2 cepe medii
  • 1 linguriță pudră turmeric
  • 400 ml lapte de cocos
  • 1 ardei iute roșu, proaspăt, fără semințe și feliat
  • 1 cub concentrat supă de pui

Încearcă și: Salată de cartofi cu avocado

Modalitate de preparare

  1. Tăiați fiecare bucată de pui în 2-3 bucăți și plasați-o într-un bol cu ghimbir, usturoi, praful de ardei, jumătate din cantitatea de coriandru, sucul de limetă și 1 lingură de ulei de măsline.
  2. Amestecați bine, acoperiți cu foile și lăsați la rece până în momentul în care doriți să gătiți.
  3. Ideal ar fi să faceți această operațiune cu o seară înainte.
  4. Tăiați ceapa și plasați-o într-un procesor de alimente pentru a o toca mărunt.
  5. Căliți-o 8 minute într-o tigaie cu ulei.
  6. Adăugați turmericul și gătiți pentru încă 1 minut.
  7. Adăugați amestecul de pui și gătiți până când începe să își schimbe culoarea.
  8. Adăugați laptele de cocos, ardeiul iute și cubul concentrat.
  9. Acoperiți și fierbeți timp de 20 de minute sau până când puiul este fraged.
  10. Adăugați coriandru rămas și serviți alături de orez.

Poftă bună!

 

Încearcă și: Supă de roșii egipteană

 

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE