1. Curăţă şi toacă usturoiul. Stoarce două lămâi. Curăţă şi taie ghimbirul.
2. Aşază bucăţile de pui pe o farfurie. Marinează-le într-un amestec de zeamă de lămâie, usturoi, ghimbir şi ulei de măsline. Lasă la marinat o oră.
3. Încinge cuptorul la 180° C. Scurge bucăţile de pui şi unge-le cu miere.
Ciocanele cu gnocchi si sos de iaurt
4. Toarnă iaurturile într-o tavă care intră la cuptor. Sărează, piperează. Adaugă praful de curry şi anasonul. Amestecă bine. Pune deasupra bucăţile de pui unse cu miere. Pune deaupra rondele de lămâie. Introdu la cuptor pentru 45 de minute, întorcând carnea din când în când.
5. Scoate pe un platou, decorează puiul cu iaurt de casa cu cateva frunze de coriandru şi serveşte îndată!
credit foto: Photoland/Profimedia
1 pui mare porţionat
3 linguri de ulei
2 linguri de miere
1 bucăţică de ghimbir
4 iaurturi natur
2 căţei de usturoi
3 lămâi
2 linguriţe de praf de curry
1 linguriţă de seminţe de anason
frunze de coriandru pentru decor
sare şi piper
Adaugă comentariu