1.Sotează în amestecul de ulei și unt topit ceapa și usturoiul tăiate fin. Adaugă fructele și lămâia feliată, măslinele, mierea, ghimbirul și condimentele.
2.Toarnă deasupra supa clară și lasă să fiarbă 5 minute. Adaugă puiul tăiat bucăți potrivite, amestecă și lasă să dea câteva clocote.
3.Pune totul într-o tavă și dă la cuptorul încins pentru 50 de minute sau până sosul scade, iar preparatul capătă o culoare arămie.
4.Servește puiul cu lămâie, măsline și caise alături de oprez/quinoa sau cușcuș.
credit foto: © manyakotic – Fotolia.com
700 g pui
600 ml supă de legume/pui
65 ml ulei de măsline și unt topit
1 ceapă mare
5 căței de usturoi
8 caise (poți folosi și deshidratate)
50 g stafide
10 măsline verzi
½ lămâie
2 linguri cu miere
1 linguriță cu ghimbir ras
½ linguriță cu scorțișoară
1 linguriță cu chimen pisat
1 linguriță cu fulgi de chili
½ linguriță cu turmeric
sare și piper
Adaugă comentariu