Mâncăruri

Pui cu lămâie, măsline și caise

1.Sotează în amestecul de ulei și unt topit ceapa și usturoiul tăiate fin. Adaugă fructele și lămâia feliată, măslinele, mierea, ghimbirul și condimentele.

2.Toarnă deasupra supa clară și lasă să fiarbă 5 minute. Adaugă puiul tăiat bucăți potrivite, amestecă și lasă să dea câteva clocote.

3.Pune totul într-o tavă și dă la cuptorul încins pentru 50 de minute sau până sosul scade, iar preparatul capătă o culoare arămie.

4.Servește puiul cu lămâie, măsline și caise alături de oprez/quinoa sau cușcuș.

 

credit foto: © manyakotic – Fotolia.com

 

Pui cu măsline

Poza principala

pui_cu_lamaie_fotolia_68009634_subscription_xxl-c_manyakotic_-_fotolia.com_mica.jpg

700 g pui

600 ml supă de legume/pui

65 ml ulei de măsline și unt topit

1 ceapă mare

5 căței de usturoi

8 caise (poți folosi și deshidratate)

50 g stafide

10 măsline verzi

½ lămâie

2 linguri cu miere

1 linguriță cu ghimbir ras

½ linguriță cu scorțișoară

1 linguriță cu chimen pisat

1 linguriță cu fulgi de chili

½ linguriță cu turmeric

sare și piper

 

Pulpe de pui cu orez oriental

Un prânz cu iz marocan, aromat și foarte gustos.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE