Home » Mâncăruri » Pui cu lămâie și cimbru la slow cooker
Mâncăruri

Pui cu lămâie și cimbru la slow cooker

pui cu lamaie si cimbru

Alege să mănânci sănătos! Preparatele gătite la slow cooker conțin mai mulți nutrienți, pentru că aceștia se degradează mai greu în timpul gătirii lente. În plus, mâncărurile tale vor fi mai aromate, mulțumită capacului etanș al acestui aparat care nu trebuie să îți lipsească din bucătărie.

Astăzi îți vom prezenta o rețetă delicioasă de pui cu lămâie și cimbru pentru slow cooker.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: îndelungat

Porții: 4

Ingrediente

  • 30 g unt
  • 8 crenguțe cimbru
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie
  • 1 pui întreg ( 1,5 kg )
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 hașmă, tăiată felii
  • 30 g grăsime de rață/ 2 linguri ulei măsline
  • 1 tulpină țelină, tocată
  • 1 ceapă tăiată solzișori
  • 250 ml supă de pasăre
  • 125 ml vin alb
  • sare
  • piper măciat
  • garnitură de cartofi fierți

Mod de preparare

Montați o farfurioară în oala slow cooker, în care să încapă puiul.

Încingeți oala pe modul HIGH.

Amestecați untul cu frunzele de la 3 crenguțe cimbru și coaja de lămâie.

Asezonați cu sare și piper.

Strecurați cu atenție mâna pe sub pielea puiului și ridicați-o ușor, având grijă să nu o rupeți.

Introduceți trei sferturi din untul aromat pe sub piele și masați cu acest amestec carnea și pielea puiului.

Puneți restul de cimbru în interiorul puiului împreună cu usturoiul, hașma și lămâia întreagă.

Asezonați după gust.

Închideți puiul cu ajutorul unor bețe de frigărui.

Topiți grăsimea de gâscă într-o tigaie la foc mediu spre mare.

Puneți puiul în tigaie cu pieptul în jos și prăjiți-l 3 minute , până devine auriu.

Puneți țelina și ceapa în oala slow cooker, adăugați puiul și acoperiți cu capacul.

Scurgeți grăsimea în exces din tigaie, adăugați supa și vinul și fierbeți până când lichidul scade cu aproximativ o treime, apoi turnați lichidul rămas în oala slow cooker.

Puiul nu va fi complet acoperit de lichid.

Puneți la loc capacul și lăsați să fiarbă timp de 3 ore și 45 minute pe treapta HIGH.

Scoateți puiul din oală, acoperiți-l cu folie și lăsați-l să se odihnească timp de 5 minute.

Serviți puiul cu cartofi fierți.

Poftă bună!

Încearcă și: Mâncărică de pui, bacon și cartofi (rețetă pentru slow cooker)

 

Sursă foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE