1. Taie puiul in bucati si pune-l intr-o oala. Toarna apa cat sa-l acopere, pune boabele de piper si frunzele de dafin. Lasa sa dea in clocot si indeparteaza spuma cu atentie. Acopera si lasa puiul sa fiarba la foc mediu timp de 30-35 de minute.
2. Curata prazul, spala-l si taie-l in bucati. Pune bucatile in supa cu 5 minute inainte ca puiul sa fie gata impreuna cu frunzele de patrunjel.
3. Scoate puiul si indeparteaza pielea si oasele. Taie carnea in bucati si pastreaza-le fierbinti. Indeparteaza firele de patrunjel si frunzele de dafin si strecoara supa.
4. Rumeneste faina in grasime intr-o oala si adauga supa. Bate amestecul usor si lasa la fiert cateva minute. Bate galbenusul si smantana impreuna si adauga amestecul in sos. Ajusteaza asezonarea cu suc de lamaie, sare si pier si amesteca mararul. Toarna sosul peste bucatile de pui. Se serveste cu praz si cartofi fierti.
1 pui mare
2 fire de patrunjel
5 boabe de piper alb
1 frunza de dafin
Pentru sos
2 linguri de unt sau margarina
2 linguri de faina
400ml de supa
1 galbenus de ou
100ml smantana
sucul unei lamai
sare si piper
100g marar tocat
Pentru servire
3 tulpini de praz
Adaugă comentariu