1.Curăţă ceapa şi usturoiul şi toacă-le mărunt. Taie lămâia în cuburi mici (curăţă bine coaja, mai ales dacă e ceruită). Spală şi toacă pătrunjelul. Amestecă ceapa, usturoiul, lămâia şi pătrunjelul.
2.Încinge uleiul într-o cratiţă şi perpeleşte bucăţile de pui spălate şi uscate. Când sunt frumos rumenite, scoate-le şi pune amestecul cu ceapă şi lămâie şi căleşte vreo cinci minute, la foc mediu, amestecând continuu. Presară turmeric şi amestecă.
3.Redu focul la economic şi pune bucăţile de carne, toarnă un pahar cu apă, sare şi piper, apoi măslinele. Acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă înăbuşit o oră, adăugând apă când scade, dar să nu acopere carnea. Acest preparat de pui cu masline se serveşte cald.
Credit foto: Photoland/Profimedia
200 g măsline
1 lămâie
2 cepe
1 căţel de usturoi
1 linguriţă de turmeric
1 legătură de pătrunjel
3 linguri ulei de măsline
piper
sare
Adaugă comentariu