1. Spală bine puiul și porţionează-l în bucăţi potrivite. Tamponează-l cu un șervet curat și lasă-l să se zvânte.
2. Pune într-un bol scorţișoara, chimenul, anasonul, mierea, sare și piper și 2-3 linguri cu ulei.
3. Trece bucăţile de pui prin acest amestec și așază-le într-o tavă unsă cu ulei. Rade deasupra puţină coajă de lămâie.
4. Toarnă deasupra amestecul de miere și mirodenii și lasă la cuptor până se pătrunde carnea. Din când în când, stropește acest pui cu sosul de miere si scortisoara din tavă.
Știai? Adăugată în mâncare, scorţișoara inhibă dezvoltarea bacteriilor.
Poza principala
Galerie foto
1 pui potrivit
1 lămâie
4 linguri cu miere
1 baton de scorţişoară
1 linguriță cu chimen măcinat
1-2 steluțe de anason
ulei de măsline
sare
piper
Pui cu miere şi scorţişoară este o rețetă cu gust rafinat, perfectă pentru musafiri pretențioși.
Numar de portii
4
Calorii
315
Facebook Comments
Adaugă comentariu