- Plasați bucățile de pui într-o oală mare și adăugați jumătate din cantitatea de ceapa, 1 tijă țelină și 1 morcov. Comletați cu foia de dafin, piper și un strop de sare.
- Adăugați apă cât să acoperiți puiul și aduceți în punctul de fierbere.
- Lăsați pe foc oala acoperită cu capac pentru 1 oră și jumătate.
- Lăsați carnea să se răcească și transferați-o într-un castron.
- Strecurați zeama în care a fiert.
- Când carnea s-a răcit complet rupeți-o în fâșii cu mâinile.
- Se taie ceapa rămasă, țelina și morcovii în felii groase.
- Încălziți untul în aceeași oala în care ați fiert carnea și adăugați ceapa pe care o prăjiți pentru 5 minute.
- Adăugați legumele și prăjiți pentru încă 2 minute.
- Încorporați făina amestecând continuu și tunați supa păstrată de la pui ( aproximativ 900 ml )
- Lăsați să fiarbă pentru 20-25 de minute, până când legumele sunt fragede.
- La final adăugați carnea de pui și smântâna.
- Adăugați pătrunjel tocat și serviți tocănița caldă.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 1 pui ( 1,8 kg aproximativ )
- 2 cepe
- 6 tije țelină, tăiată bastonașe
- 6 morcovi
- 2 frunze da dafin
- 2 crenguțe cimbru
- 1 linguriță piper
- 50 g unt
- 100 g bacon
- 3 napi mici, curățat și tăiat feliuțe
- 1 lingură făină
- 2 linguri muștar boabe
- 3 linguri smântână
- 1 mână pătrunjel tocat
Mâncărică aromată și suculentă, potrivită pentru o masă în familie.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu