Mâncăruri

Pui cu mustar si legume de iarna

  1. Plasați bucățile de pui într-o oală mare și adăugați jumătate din cantitatea de ceapa, 1 tijă țelină și 1 morcov. Comletați cu foia de dafin, piper și un strop de sare.
  2. Adăugați apă cât să acoperiți puiul și aduceți în punctul de fierbere.
  3. Lăsați pe foc oala acoperită cu capac pentru 1 oră și jumătate.
  4. Lăsați carnea să se răcească și transferați-o într-un castron.
  5. Strecurați zeama în care a fiert.
  6. Când carnea s-a răcit complet rupeți-o în fâșii cu mâinile.
  7. Se taie ceapa rămasă, țelina și morcovii în felii groase.
  8. Încălziți untul în aceeași oala în care ați fiert carnea și adăugați ceapa pe care o prăjiți pentru 5 minute.
  9. Adăugați legumele și prăjiți pentru încă 2 minute.
  10. Încorporați făina amestecând continuu și tunați supa păstrată de la pui ( aproximativ 900 ml ) 
  11. Lăsați să fiarbă pentru 20-25 de minute, până când legumele sunt fragede.
  12. La final adăugați carnea de pui și smântâna.
  13. Adăugați pătrunjel tocat și serviți tocănița caldă.

 Credit Foto: Thinkstock/ getty images

Poza principala

pui_cu_mustar_si_legume_de_iarna.jpg

  • 1 pui ( 1,8 kg aproximativ )
  • 2 cepe
  • 6 tije țelină, tăiată bastonașe
  • 6 morcovi
  • 2 frunze da dafin
  • 2 crenguțe cimbru
  • 1 linguriță piper
  • 50 g unt
  • 100 g bacon
  • 3 napi mici, curățat și tăiat feliuțe
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri muștar boabe
  • 3 linguri smântână
  • 1 mână pătrunjel tocat
Mâncărică aromată și suculentă, potrivită pentru o masă în familie.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE