- Pasați cu blenderul de mână hribii, împreună cu 150 ml apă fiartă, roșiile, pasta de tomate, ardeiul iute, busuiocul și usturoiul.
- Pasați toate ingredientele până obțineți o pastă fină.
- Turnați sosul obținut într-o cratiță și fierbeți pentru 8 minute.
- Pe o foie de copt adăugați pieptul de pui.
- Adăugați sare, piper, frunzele de rozmarin, semințele de fenicul și parmezanul ras.
- Acoperiți cu încă o foaie de copt și aplatizați cu un ciocan pentru snițele, pentru a obține o grosime de 1,5 cm.
- Prăjiți pieptul de pui 3-4 minute pe fiecare parte , până devine auriu.
- Adăugați feliile de pancetta și ciupercile.
- Gătiți pentru încă 4-5 minute.
- Trageți sparanghelul la tigaie în unt.
- Asezonați totul după gust.
- Pe un platou așezați sosul de roșii și hribi.
- Adăugați sparanghelul și puiul feliat.
- Opăriți spanacul și condimentați după gust. Adăugați-l peste mâncărica de pui.
- Stropiți totul cu oțet balsamic.
Credit Foto: Fotolia/ IEGOR LIASHENKO
Poza principala
- 100 g hribi deshidratați
- 400 g roșii coapte
- 1 lingură pastă tomate
- jumătate ardei roșu
- 1 legătură busuioc proaspăt
- 2 căței usturoi
- ulei măsline
- 300 g sparanghel
- 400 g piept pui
- 3 crenguțe rozmarin
- jumătate linguriță semințe fenicul
- 20 g parmezan
- 4 felii pancetta afumată
- 150 g ciuperci pleurotus
- 200 g baby spanac
- oțet balsamic
Vă invităm să încercați o rețetă aromată cu piept de pui și sos de hribi. O adevărată explozie de arome.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu