Home » Mâncăruri » Pui cu rozmarin la cuptor
Mâncăruri

Pui cu rozmarin la cuptor

  1. Curățați și spălați puiul, apoi ștergeți-l cu prosoape de hârtie.
  2. Așezați puiul într-o tigaie mare.
  3. Frecați puiul cu unt, presărați sare și piper și turnați sucul de la jumătate de lămâie.
  4. Umpleți puiul cu jumătatea de lămâie rămasă, usturoiul, crenguța de rozmarin.
  5. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 250 de grade pentru 20 de minute.
  6. Reduceți temperatura la 180 de grade și coaceți pentru încă 1 oră.
  7. Scoateți puiul din cuptor, adăugați vinul și introduceți vasul la loc pentru 30 de minute.
  8. Serviți preparatul cu garnitură de cartofi și salată.

Credit Foto: Fotolia/ teleginatania

Poza principala

pui_cu_rozmarin_la_cuptor.jpg

  • 1 pui întreg
  • 3 linguri unt
  • 1 crenguță rozmarin proaspăt
  • 6 căței usturoi
  • 1 lămâie, tăiată în jumătate
  • sare
  • piper
  • 130 ml vin alb sec
Un preparat aromat și sățios pentru întreaga familie.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE