- Curățați și spălați puiul, apoi ștergeți-l cu prosoape de hârtie.
- Așezați puiul într-o tigaie mare.
- Frecați puiul cu unt, presărați sare și piper și turnați sucul de la jumătate de lămâie.
- Umpleți puiul cu jumătatea de lămâie rămasă, usturoiul, crenguța de rozmarin.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit la 250 de grade pentru 20 de minute.
- Reduceți temperatura la 180 de grade și coaceți pentru încă 1 oră.
- Scoateți puiul din cuptor, adăugați vinul și introduceți vasul la loc pentru 30 de minute.
- Serviți preparatul cu garnitură de cartofi și salată.
Credit Foto: Fotolia/ teleginatania
Poza principala
- 1 pui întreg
- 3 linguri unt
- 1 crenguță rozmarin proaspăt
- 6 căței usturoi
- 1 lămâie, tăiată în jumătate
- sare
- piper
- 130 ml vin alb sec
Un preparat aromat și sățios pentru întreaga familie.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu