- Încingeți cuptorul la 200 de grade.
- Puneți pulpele de pui pe un tocător, cu pielea în jos și crestați fiecare bucată de câteva ori.
- Stropiți-le cu ulei de măsline și asezonați-le, apoi plasați-le într-o tigaie de tip grill încinsă, cu pielea în jos.
- Lăsați-le până când se rumenesc pe o parte, apoi întoarceți-le.
- Pregătiți sosul piri piri. Curățați ceapa și tocați-o mare, puneți-o în blender împreună cu 4 căței de usturoi curățați de coajă.
- Adăugați ardeii iuți fără codițe, 2 linguri de boia, coaja de la 2 lămâi și zeama de la 1 lămâie.
- Mai adăugați oțetul și sosul Worcestershire, un praf de sare și piper, legătura de busuioc și puțină apă.
- Pulsați ingredietele în blender până la omogenizare.
- Reveniți la pui și tăiați ardeii grași fâșii.
- Plasțai ardeii în tigaia de tip grill la foc mediu și coaceți ardeii întorcându-i des.
- Turnați sosul piri piri într-o tavă de friptură.
- Așezați ardeii, puneți pulpele de pui în tavă, presărați deasupra crenguțle de cimbru și introduceți tava în cuptor pe raftul din mijloc.
- Lăsați puiul pentru 10-15 minute până când este gata.
- Scoateți tava din cuptor, presărați câteva frunze de coriandru și serviți.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 4 pulpe de pui, cu piele și os
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras galben
- 6 fire cimbur proapăt
Pentru sos:
- 1 ceapă roșie
- 4 căței usturoi
- 1-2 ardei iuți
- 2 linguri boia afumată dulce
- 2 lămâi
- 4 linguri oțet de vin alb
- 2 linguri sos Worcestershire
- 1 legătură busuioc proaspăt
Pregătește o cină aromată în doar 30 de minute. Jamie Oliver știe exact cum să faceți acest lucru.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu