- Plasați puiul într-o pungă specială pentru a fi păstrată la frigider.
- Amestecați tequila, fulgii de ardei roșu, sucul și coaja de limetă, sarea și uleiul de măsline.
- Adăugați acest amestec peste carnea de pui.
- Sigilați punga, așezați-o într-o tavă și mențineți puiul la marinat în această pungă, pentru minim 6 ore, sau pe timpul nopții. Poate fi ținută până la două zile.
- Încingeți cuptorul la 220 de grade.
- Scoateți puiul din pungă și rezervați sucul într-un castron.
- Lăsați puiul într-o tavă pentru 30 de minute timp în care va ajunge la temperatura camerei.
- Când puiul este gata pentru a fi introdus la cuptor, adăugați jumătate din marinadă peste acesta și coaceți pentru 25 de minute.
- Scoateți puiul și adăugați restul cantității de marinadă.
- Reintroduceți vasul la cuptor pentru încă 25-30 de minute.
- Serviți puiul cu coriandru tocat, felii de limetă și salată la alegere.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 1 pui ( 1,5 kg aproximativ )
- 75 ml tequila albă
- coaja și sucul de la 2 lămâi
- 1/2 linguriță fulgi ardei roșu
- 2 lingurițe sare de mare
- 2 linguri ulei de măsline
Pentru servire:
- coriandru tocat
- felii de limetă
O perspectivă îndrăzneață pentru o aromă intensă la masa de seară.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu