Home » Mâncăruri » Pui cu tequila si lime
Mâncăruri

Pui cu tequila si lime

  1. Plasați puiul într-o pungă specială pentru a fi păstrată la frigider.
  2. Amestecați tequila, fulgii de ardei roșu, sucul și coaja de limetă, sarea și uleiul de măsline.
  3. Adăugați acest amestec peste carnea de pui.
  4. Sigilați punga, așezați-o într-o tavă și mențineți puiul la marinat în această pungă, pentru minim 6 ore, sau pe timpul nopții. Poate fi ținută până la două zile.
  5. Încingeți cuptorul la 220 de grade.
  6. Scoateți puiul din pungă și rezervați sucul într-un castron. 
  7. Lăsați puiul într-o tavă pentru 30 de minute timp în care va ajunge la temperatura camerei.
  8. Când puiul este gata pentru a fi introdus la cuptor, adăugați jumătate din marinadă peste acesta și coaceți pentru 25 de minute.
  9. Scoateți puiul și adăugați restul cantității de marinadă. 
  10. Reintroduceți vasul la cuptor pentru încă 25-30 de minute.
  11. Serviți puiul cu coriandru tocat, felii de limetă și salată la alegere.

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

pui_cu_tequila_si_lime.jpg

  • 1 pui  ( 1,5 kg aproximativ ) 
  • 75 ml tequila albă
  • coaja și sucul de la 2 lămâi
  • 1/2 linguriță fulgi ardei roșu
  • 2 lingurițe sare de mare
  • 2 linguri ulei de măsline

 Pentru servire:

  • coriandru tocat
  • felii de limetă
O perspectivă îndrăzneață pentru o aromă intensă la masa de seară.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE