1. Preincalziti cuptorul la 220 C. Amestecati zucchini, ardeii, feliile de ceapa, usturoiul, maslinele si caperele intr-o cratita. Turnati 60 ml ulei de masline si asezonati dupa gust cu sare si piper negru macinat. Lasati compozitia la cuptor de 15 minute.
2. Incalziti uleiul ramas intr-o tigaie, adaugati jambonul si puiul si prajiti pe ambele parti.
3. Reduceti temperatura cuptorului la 200 C. Puneti puiul si jambonul peste legume si asezonati usor pentru ca jambonul este destul de sarat. Turnati rosiile taiate din conserva si rosiile normale, vinul alb si zeama de pui. Lasati la cuptor timp de 20 de minute sau pana cand puiul este bine facut.
Daca este necesar, turnati totul in tigaie si fierbeti repede pana ce compozitia scade si se ingroasa. Puneti totul pe un platou. Adaugati busuiocul taiat si serviti cu orez, paine crocanta sau salata.
400 g zucchini
1 ardei iute, taiat subtire si lipsit de seminte
1 ardei gras galben, taiat subtire
2 capatani de usturoi pisate
125 g masline negre
30 g capere (optional)
75 ml ulei de masline
8 felii fine de jambon (sau bancon)
4 piepturi de pui, taiate pe diagonala in felii groase
410 g conserva de tomate si ceapa taiata
4 rosii feliate
250 ml vin alb
250 ml zeama de pui
30 g busuioc proaspat taiat
Adaugă comentariu