Home » Promo » Pui in foitaj cu sos de cidru
Promo

Pui in foitaj cu sos de cidru

1. Incalzeste cuptorul la 225 de grade Celsius.

2. Taie cativa centimetri din foile de foitaj si ungele-le cu ou batut. Coace-le in mijlocul cuptorului timp de 15 minute.

3. Scade temperatura cuptorului la 200 grade Celsius. Imparte puiul in jumatati si asezoneaza-le cu sare si piper. Pune bucatile de pui intr-o tava de copt si unge-le cu unt topit si suc de lamaie. Coace puiul la cuptor timp de 45 de minute.

4. Stinge puiul cu supa de pui. Toarna sosul lasat in tava de pui intr-o oala impreuna cu cidrul si lasa la fiert pana scade la aproximativ 200ml. Adauga smantana, marul, stafidele si lasa la fiert inca 5 minute. Sosul trebuie sa fie gros, daca nu este, ingroasa-l cu faina.

5. Indeparteaza carnea de pui de pe oase si indeparteaza pielea, apoi taie puiul in bucati mici. Amesteca bucatile de pui cu ceapa murata si pune-le in sos si lasa pe foc. Asezoneaza cu sare si piper.

6. Taite portiile de foitaj in doua si pune-le pe platouri. Imparte preparatul de pui intre foitaje si presara patrunjel tocat deasupra. Acopera cu cealalta jumatate de foitaj si serveste.

Poza principala

pui-foitaj_400.gif

4 foi de foitaj
ou pentru ungere
1 pui
sare si piper
2 linguri de unt topit
1 lingura de suc de lamaie
Sos de cidru
200ml de supa de pui
200ml de sherry
100ml de smantana
1 mar, feliat subtire
50g de stafide
100g de ceapa murata
1 lingurita de faina
patrunjel tocat

Iata o modalitate delicioasa de a gati puiul.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.