1. Incalzeste cuptorul la 225 de grade Celsius.
2. Taie cativa centimetri din foile de foitaj si ungele-le cu ou batut. Coace-le in mijlocul cuptorului timp de 15 minute.
3. Scade temperatura cuptorului la 200 grade Celsius. Imparte puiul in jumatati si asezoneaza-le cu sare si piper. Pune bucatile de pui intr-o tava de copt si unge-le cu unt topit si suc de lamaie. Coace puiul la cuptor timp de 45 de minute.
4. Stinge puiul cu supa de pui. Toarna sosul lasat in tava de pui intr-o oala impreuna cu cidrul si lasa la fiert pana scade la aproximativ 200ml. Adauga smantana, marul, stafidele si lasa la fiert inca 5 minute. Sosul trebuie sa fie gros, daca nu este, ingroasa-l cu faina.
5. Indeparteaza carnea de pui de pe oase si indeparteaza pielea, apoi taie puiul in bucati mici. Amesteca bucatile de pui cu ceapa murata si pune-le in sos si lasa pe foc. Asezoneaza cu sare si piper.
6. Taite portiile de foitaj in doua si pune-le pe platouri. Imparte preparatul de pui intre foitaje si presara patrunjel tocat deasupra. Acopera cu cealalta jumatate de foitaj si serveste.
4 foi de foitaj
ou pentru ungere
1 pui
sare si piper
2 linguri de unt topit
1 lingura de suc de lamaie
Sos de cidru
200ml de supa de pui
200ml de sherry
100ml de smantana
1 mar, feliat subtire
50g de stafide
100g de ceapa murata
1 lingurita de faina
patrunjel tocat
Adaugă comentariu