Prajiti puiul, rand pe rand, in 2 linguri de unt si ulei de masline intr-o cratita mare. Puneti apoi toate bucatile de pui in cratita si adaugati faina, inabusind pentru 5 minute, apoi turnati vinul si zeama de pui. Presarati mirodeniile si amestecati, apoi condimentati cu sare si piper. Fierbeti pentru 30 de minute.
Separat, caliti ciupercile in restul de unt si zeama de lamaie. In alta tigaie, caramelizati cepele, adaugand apa si zahar. Asteptati sa scada apa, apoi opriti focul.
Cand puiul este gatit, adaugati ciupercile si ceapa, alaturi de sosul fiecarui ingredient. Gatiti inca 5 minute, adaugati smantana, si amestecati pentru inca 5 minute. Presarati patrunjel tocat si serviti.
1,5 kg carne de pui, taiata
4 linguri unt
2 linguri ulei de masline
3 linguri faina
1 pahar vin alb sec
2 pahare zeama de pui
Mirodenii bouquet garni
1/2 lingurita piper negru
300 g ciuperci
Zeama de la o lamaie
20 cepe mici
1 cana de apa
2 linguri zahar
1/2 cana smantana grasa
Sare
2 linguri patrunjel tocat
Adaugă comentariu