Home » Pui grecesc cu masline si foi de vita

Pui grecesc cu masline si foi de vita

1. Tai puiul in opt bucati, il freci cu coaja de lamaie, presari zeama de lamaie si dregi cu sare si piper. Il pui intr-o tava unsa.

2. Cureti ceapa si o tai in patru sau in opt, apoi o asezi langa pui. Amesteci uleiul de masline cu untul si le torni peste pui.

3. Lasi in cuptorul incins la 200 de grade  in jur de 35 de minute. Asezi pe o farfurie cu foi de vita oparite si fierte in otet, cu rosii cherry si masline negre.

4. Servesti acest pui grecesc cu masline si foi de vita alaturi de un piure de cartofi.

Friptura de vita in sos de bere

 

credit foto: Guliver/Camera Press

Poza principala

pui-grecesc-cu-masline-si-foi-de-vita_400.jpg

1 pui gata pentru a fi gatit de circa 1.400 g
zeama si coaja rasa ale unei lamai
sare, piper macinat
200 g ceapa
4 linguri cu ulei de masline
2 linguri cu unt topit

Iata o reteta de pui grecesc. Puteti inlocui foile de vita cu foi proaspete de salata verde.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Eu am făcut niște mici schimbări, am ridicat temperatura la cuptor la 435 F si am gătit 40 min iar in loc de piure de cartofi am folosit cartofiori tineri mixati, adica albi, roșii si albaștri tăiati in jumătate, fierti, scursi de apa, peste care am adăugat o lingura ulei de masline si 1 la unt topit. Când i-am servit am adăugat rozmarin tăiat marunt si sare rasa (aspra). A ieșit delicios!