1.Pentru a realiza piureul de conopida, incalziti untul intr-o oala, la o temperatura joasa. Adaugati conopida si inabusiti timp de 10 minute, amestecand ocazional.
2.Adaugati laptele si aduceti la fierbere. Reduceti temperatura si lasati sa fiarba pana cand amestecul se inmoaie. Luati de pe foc si pasati cu un blender pana ce compozitia devine omogena, apoi potriviti de sare si piper.
3.Taiati pieptul de pui pe orizontala, inveliti fiecare bucata in cate 2 felii de bacon si asezonati bine.
4.Incalziti uleiul intr-o tigaie la o temperatura potrivita si gatiti puiul pentru cateva minute pe fiecare parte, pana ce baconul devine crocant si puiul rumenit. Serviti cu piureul de conopida si alte legume, dupa preferinta.
4 bucati de piept de pui
16 felii de bacon
sare de mare si piper negru proaspat macinat
ulei de floarea-soarelui
PENTRU PIUREUL DE CONOPIDA:
4 linguri unt
2 conopide taiate, rupte in buchetele
600 ml lapte
sare de mare si piper negru proaspat macinat
Adaugă comentariu