Un pui întreg, aromatizat și alintat cu ierburi, servit cu morcovi!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4-6
Ingrediente:
- 1 pui mare
- 200 g unt moale
- 3 linguri pătrunjel tocat
- 1 morcov mare
- 1 praz mare
- 1 ceapă
- 2 tije apio
- 5 căței de usturoi
- 1 mână crenguțe cimbru
- câteva crenguțe rozmarin
- 1 lămâie, tăiată în două
- 500 g baby morcov
- 6 păstăi cardamom
- sare
- piper negru măcinat
Modalitate de preparare:
- Pentru a îndepărta pulpele puiului, crestați pielea dintre coapsă și piept, trageți pulpele înspre exterior și dizlocați articulația, apoi secționați-o și separați pulpele de trunchi și îndepărtați capetele osoase.
- Încingeți cuptorul la 190 de grade.
- Amestecați jumătate din untul moale cu pătrunjelul tocat și asezonați cu piper.
- Introduceți untul aromat între piele și carnea pieptului.
- Tăiați morcovul, prazul, ceapa și tulpinile de țelină și puneți-le pe toate într-o tavă de copt.
- Așezați deasupra puiul, cu pieptul în sus.
- Presărați cățeii de usturoi și crenguțele de ierburi peste legume.
- Asezonați pielea puiului și introduceți cele două jumătăți de lămâie în cavitatea trunchiului.
- Coaceți aproximativ 30 de minute, stropind puiul de 3 sau 4 ori cu sucurile lăsate în tavă, pentru ca pielea să devină rumenă și crocantă. (pulpele se pot coace separat, timpul necesar este de 45 de minute).
- Între timp, fasonați morcovii. Topiți restul de unt într-o tigaie și sotați morcovii pe foc mediu cu cardamomul, aproximativ 15 minute, asezonând și întorcându-i din când în când până când sunt moi și caramelizați.
- Când pieptul de pui se simte ferm, verificați dacă este gata.
- Înfigeți o țepușă subțire în partea cea mai groasă, iar dacă sucul iese clar, puiul este gata, dacă sucul este roz, mai lăsați puiul pentru încă 10 minute în cuptor.
- Transferați friptura pe un platou cald, acoperiți cu folie și lăsați să se odihnească pentru 15 minute.
- Serviți cu morcovi.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu