Home » Mâncăruri » Pui la cuptor cu ierburi și morcovi cu cardamom. Rețeta lui Gordon Ramsey
Mâncăruri

Pui la cuptor cu ierburi și morcovi cu cardamom. Rețeta lui Gordon Ramsey

Un pui întreg, aromatizat și alintat cu ierburi, servit cu morcovi!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4-6

Ingrediente:

  • 1 pui mare
  • 200 g unt moale
  • 3 linguri pătrunjel tocat
  • 1 morcov mare
  • 1 praz mare
  • 1 ceapă
  • 2 tije apio
  • 5 căței de usturoi
  • 1 mână crenguțe cimbru
  • câteva crenguțe rozmarin
  • 1 lămâie, tăiată în două
  • 500 g baby morcov
  • 6 păstăi cardamom
  • sare
  • piper negru măcinat

Modalitate de preparare:

  1. Pentru a îndepărta pulpele puiului, crestați pielea dintre coapsă și piept, trageți pulpele înspre exterior și dizlocați articulația, apoi secționați-o și separați pulpele de trunchi și îndepărtați capetele osoase.
  2. Încingeți cuptorul la 190 de grade.
  3. Amestecați jumătate din untul moale cu pătrunjelul tocat și asezonați cu piper.
  4. Introduceți untul aromat între piele și carnea pieptului.
  5. Tăiați morcovul, prazul, ceapa și tulpinile de țelină și puneți-le pe toate într-o tavă de copt.
  6. Așezați deasupra puiul, cu pieptul în sus.
  7. Presărați cățeii de usturoi și crenguțele de ierburi peste legume.
  8. Asezonați pielea puiului și introduceți cele două jumătăți de lămâie în cavitatea trunchiului.
  9. Coaceți aproximativ 30 de minute, stropind puiul de 3 sau 4 ori cu sucurile lăsate în tavă, pentru ca pielea să devină rumenă și crocantă. (pulpele se pot coace separat, timpul  necesar este de 45 de minute).
  10. Între timp, fasonați morcovii. Topiți restul de unt într-o tigaie și sotați morcovii pe foc mediu cu cardamomul, aproximativ 15 minute, asezonând și întorcându-i din când în când până când sunt moi și caramelizați.
  11. Când pieptul de pui se simte ferm, verificați dacă este gata.
  12. Înfigeți o țepușă subțire în partea cea mai groasă, iar dacă sucul iese clar, puiul este gata, dacă sucul este roz, mai lăsați puiul pentru încă 10 minute în cuptor.
  13. Transferați friptura pe un platou cald, acoperiți cu folie și lăsați să se odihnească pentru 15 minute.
  14. Serviți cu morcovi.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.