Pui in lapte de cocos si lemongrass

  1. Spală puiul și condimentează-l din belșug cu sare și piper. 
  2. Lasă puiul acoperit cu folie alimentară la rece pentru 24 de ore. 
  3. Înainte de a începe să gătiți, preîncălziți cuptorul la 250 de grade.
  4. Topiți untul într-un vas de cuptor mare în care veți găti puiul, adăugați uleiul și puiul și lăsați-l să sfârâie câte 30 de secunde pe fiecare parte.
  5. Scoateți puiul pe o farfurie și eliminați excesul de grăsime din oală.
  6. Transferați puiul din nou în vas.
  7. Adăugați laptele de cocos, scorțișoara, anasonul stelat, coriandru tocat, bucățile de lămâie, lemongrass și usturoi.
  8. Gătiți în cuptorul preîncălzit de la 60 până la 90 de minute.
  9. La fiecare 20 de minute, stropiți carnea cu sos. 
  10. Scoateți vasul din cuptor, aruncați batonul de scorțișoară și anasonul stelat. 
  11. Puneți vasul pe foc și adăugați spanacul și frunzele de kale mărunțite.
  12. Mențineți 10 secunde și îndepărtați de pe sursa de foc.
  13. Serviți cu orez fiert și coriandru tocat.

  Credit Foto: Fotolia/ pinkomelet

Poza principala

pui_gatit_in_lapte_de_cocos_si_lemongrass.jpg

  • 1 pui ( 2,5 kg ) 
  • sare
  • piper
  • 4 linguri de unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 baton scorțișoară
  • 2 bucăți anason stelat 
  • 1 legătură coriandru tocat
  • 1 lămâie, tăiată în sferturi
  • 1 tulpină lemongrass
  • 6-8 căței usturoi, curățați
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 3 cești frunze ( spanac, kale ) 
  • 2 fire ceapă verde
  • coriandru tocat pentru servit 
  • orez pentru servit 
Gătește un pui întreg în lapte de cocos la cuptor și oferă-i arome cu 1 baton de scorțișoară, anason stelat și lemongrass.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE