Pui Madras, celebrul curry

  1. Tăiați carnea în bucăți de 4 cm și lăsați-o deoparte. 
  2. Încingeți uleiul într-o tigaie tip wok. 
  3. Adăugați cepele tocate mărunt și căliți-le până când se înmoaie și încep să se rumenească ușor, aproximativ 6 minute.
  4. Adăugați ghimbirul, usturoiul și ardeii iuți. 
  5. Căliți totul pentru 2-3 minute.
  6. Adăugați chimionul, coriandrul, curcuma, boiaua de ardei și frunzele de ardei iute.
  7. Căliți pentru încă 1 minut.
  8. Asezonați carnea cu sare și piper pe fiecare parte, amestecând până se rumenește pe toată suprafața.
  9. Puneți în tigaie roșiile tocate, turnați apa și dați în clocot. 
  10. Amestecați bine, micșorați flacăra și puneți capacul.
  11. Lăsați să fiarbă la foc mic pentru 30 de minute, amestecând când și când. 
  12. Dacă amestecul începe să se prindă de tigaie, mai completați cu apă și amestecați bine.
  13. Adăugați garam masala și lăsați tigaia pe foc pentru încă 10 minute, neacoperită.
  14. Serviți preparatul cu frunze de coriandru proaspăt și orez basmati.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

pui_madras.jpg

  • 4 piepturi pui, fără piele și os ( 600 g )
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 2 cepe, tocate fin
  • 1 bucată de 2 cm ghimbir, rasă
  • 2-3 ardei iuți verzi, tocați mărunt
  • 2 lingurițe chimion măcinat
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • 1 linguriță curcuma
  • 1 1/2 lingurițe boia ardei iute
  • 6-8 frunze ardei iute
  • sare
  • piper măcinat
  • 400 g roșii coapte, tocate
  • 300 ml apă
  • 1 linguriță garam masala
  • frunze de coriandru, pentru ornat
Celebrul curry, picant, aromat și perfect pentru a fi servit cu orez basmati.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE