- Tăiați carnea în bucăți de 4 cm și lăsați-o deoparte.
- Încingeți uleiul într-o tigaie tip wok.
- Adăugați cepele tocate mărunt și căliți-le până când se înmoaie și încep să se rumenească ușor, aproximativ 6 minute.
- Adăugați ghimbirul, usturoiul și ardeii iuți.
- Căliți totul pentru 2-3 minute.
- Adăugați chimionul, coriandrul, curcuma, boiaua de ardei și frunzele de ardei iute.
- Căliți pentru încă 1 minut.
- Asezonați carnea cu sare și piper pe fiecare parte, amestecând până se rumenește pe toată suprafața.
- Puneți în tigaie roșiile tocate, turnați apa și dați în clocot.
- Amestecați bine, micșorați flacăra și puneți capacul.
- Lăsați să fiarbă la foc mic pentru 30 de minute, amestecând când și când.
- Dacă amestecul începe să se prindă de tigaie, mai completați cu apă și amestecați bine.
- Adăugați garam masala și lăsați tigaia pe foc pentru încă 10 minute, neacoperită.
- Serviți preparatul cu frunze de coriandru proaspăt și orez basmati.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 4 piepturi pui, fără piele și os ( 600 g )
- 3 linguri ulei vegetal
- 2 cepe, tocate fin
- 1 bucată de 2 cm ghimbir, rasă
- 2-3 ardei iuți verzi, tocați mărunt
- 2 lingurițe chimion măcinat
- 1 linguriță coriandru măcinat
- 1 linguriță curcuma
- 1 1/2 lingurițe boia ardei iute
- 6-8 frunze ardei iute
- sare
- piper măcinat
- 400 g roșii coapte, tocate
- 300 ml apă
- 1 linguriță garam masala
- frunze de coriandru, pentru ornat
Celebrul curry, picant, aromat și perfect pentru a fi servit cu orez basmati.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu