1. Amestecă într-un castron mirodeniile, un praf de sare și unul de piper și o lingură cu ulei. Adaugă puiul tăiat în bucăţele și ai grijă să fie acoperite toate de amestecul de mirodenii. Lasă la rece 60 de minute.
2. Pune la încins într-o tigaie încăpătoare sau într-o oală cu fund mai gros 3-4 linguri cu ulei și călește bucăţile de pui. După câteva minute, adaugă cepele tăiate julien și usturoiul zdrobit, o jumătate de lămâie feliată, roșiile tăiate și măslinele.
3. După câteva minute, adaugă 500 ml de apă, cât să acopere puiul, și pune deasupra un capac. Lasă să fiarbă tihnit vreo 40-45 de minute, dar verifică să nu scadă prea mult apa.
4. Servește puiul marocan cu pătrunjel verde, garnitură de orez sau cușcuș și salată verde.
TRUC Pentru un gust și mai exotic, adaugă două linguri cu stafide aurii deodată cu măslinele!
1 pui mare
2 cepe
3 roşii
3 căței de usturoi
1 lămâie
1 linguriță cu boia dulce
1 linguriță cu boia iute
1 linguriță rasă cu chimen pisat
1/2 de linguriță cu turmeric
1/2 de linguriță cu scorţişoară
150 g măsline
150 ml ulei de măsline
ulei de măsline
sare
piper
Adaugă comentariu