Home » Pui mediteranean

Pui mediteranean

1. Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Condimenteaza puiul cu sare si piper. Incalzeste uleiul intr-o oala si prajeste puiul pana devine auriu si moale. Pune-l intr-o tava de cuptor si da-l deoparte.

2. Prajeste ceapa si usturoiul in aceeasi oala in care ai prajit puiul pana se inmoaie. Adauga ciupercile si maslinele si prajeste-le un minut sau doua. Adauga vinul, rosiile, cimbrul si condimentele si asteapta sa dea in clocot. Redu temperatura si lasa amestecul sa fiarba cateva minute si toarna sosul peste pui.

3. Pune la cuptor timp de 45 de minute. Stoarce suc de lamaie peste pui si serveste cu orez.

Poza principala

h_01101968.jpg

6-8 pulpe superioare de pui si piept cu piele

Sare si piper negru

Ulei pentru prajire

Pentru sos: 

1 ceapa taiata

2 catei de usturoi zdrobiti

250g de ciuperci, taiate foarte fin

125ml de vin alb

410g de rosii taiate marunt

45g de cimbru proaspat, tocat

Sare, piper negru si zahar dupa gust

100g de masline, taiate marunt

Suc proaspat de lamaie

Te-ai saturat de aceleasi feluri de a prepara puiul? Incearca reteta noastra de pui mediteranean si vei primi numai laude de la prietenele tale.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.