1. Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Condimenteaza puiul cu sare si piper. Incalzeste uleiul intr-o oala si prajeste puiul pana devine auriu si moale. Pune-l intr-o tava de cuptor si da-l deoparte.
2. Prajeste ceapa si usturoiul in aceeasi oala in care ai prajit puiul pana se inmoaie. Adauga ciupercile si maslinele si prajeste-le un minut sau doua. Adauga vinul, rosiile, cimbrul si condimentele si asteapta sa dea in clocot. Redu temperatura si lasa amestecul sa fiarba cateva minute si toarna sosul peste pui.
3. Pune la cuptor timp de 45 de minute. Stoarce suc de lamaie peste pui si serveste cu orez.
6-8 pulpe superioare de pui si piept cu piele
Sare si piper negru
Ulei pentru prajire
Pentru sos:
1 ceapa taiata
2 catei de usturoi zdrobiti
250g de ciuperci, taiate foarte fin
125ml de vin alb
410g de rosii taiate marunt
45g de cimbru proaspat, tocat
Sare, piper negru si zahar dupa gust
100g de masline, taiate marunt
Suc proaspat de lamaie
Adaugă comentariu