- Amestecați într-un castron usturoiul tocat, împreună cu mierea de albine, coaja și sucul de portocală, sosul de soia, oțetul din orez, amidonul de porumb, ghimbirul ras și piper.
- Amestecați sosul și lăsați-l deoparte.
- Feliați pieptul de pui și asezonați-l cu sare și piper după gust.
- Într-o tigaie de tip wok, adăugați uleiul de măsline și gătiți puiul câte 3 minute pe fiecare parte.
- Adăugați sosul și ceapa verde tocată.
- Gătiți până când se îngroașă sosul, aproximativ 5 minute.
- Serviți preparatul cald, alături de garnitură din orez sau quinoa.
Credit Foto: Fotolia/ cook_inspire
Poza principala
- 3 căței usturoi
- 3 linguri miere albine
- 1 linguriță coajă portocală
- 200 ml suc portocale proaspăt
- 80 ml sos soia + 2 linguri apă
- 3 linguri oțet din orez
- 3 linguri amidon porumb
- 1 lingură ghimbir ras
- piper
- 1 kg piept pui
- 4 fire ceapă verde
- orez sau quinoa pentru garnitură
- semințe susan prăjite pentru servire
Pui aromat în sos de portocale cu ghimbir și soia.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu