Pui in sos de portocale cu ghimbir

  1. Amestecați într-un castron usturoiul tocat, împreună cu mierea de albine, coaja și sucul de portocală, sosul de soia, oțetul din orez, amidonul de porumb, ghimbirul ras și piper. 
  2. Amestecați sosul și lăsați-l deoparte. 
  3. Feliați pieptul de pui și asezonați-l cu sare și piper după gust.
  4. Într-o tigaie de tip wok, adăugați uleiul de măsline și gătiți puiul câte 3 minute pe fiecare parte.
  5. Adăugați sosul și ceapa verde tocată.
  6. Gătiți până când se îngroașă sosul, aproximativ 5 minute.
  7. Serviți preparatul cald, alături de garnitură din orez sau quinoa. 

  Credit Foto: Fotolia/ cook_inspire

 

Poza principala

pui_in_sos_de_portocale_si_ghimbir.jpg

  • 3 căței usturoi 
  • 3 linguri miere albine
  • 1 linguriță coajă portocală
  • 200 ml suc portocale proaspăt
  • 80 ml sos soia + 2 linguri apă
  • 3 linguri oțet din orez
  • 3 linguri amidon porumb
  • 1 lingură ghimbir ras
  • piper
  • 1 kg piept pui
  • 4 fire ceapă verde 
  • orez sau quinoa pentru garnitură
  • semințe susan prăjite pentru servire 
Pui aromat în sos de portocale cu ghimbir și soia.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE