Roşiile se fierb împreună cu cardamom-ul, pasta de usturoi şi ghimbir până devin piure.
Separat, într-o tavă se pun 4 linguri de ulei.
Peste uleiul Arpis încins se adaugă puiul şi se pune la înăbuşit la foc mic.
Când puiul capătă culoare se adaugă piureul de roşii şi pasta de ceapă şi se lasă pe foc timp de cinci minute.
Se adaugă restul ingredientelor şi se lasă în continuare pe foc timp de 10 minute.
La sfârşit se adaugă peste acest pui cu sos dulce acrisor smântână şi ghimbir.
Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi www.russenart.ro sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.
1 kg pui
½ kg roşii proaspete sau piure
2 cepe (pastă)
3 linguriţe de zahăr
Sare – după gust
Chilli roşu – după gust
1 linguriţă de frunze de mentă
½ cană de smântână (200 g)
½ linguriţă cardamom pudră
2 seminţe de cinnamon
4 cuişoare
5 frunze de cardamom
1 lingură pastă de usturoi şi ghimbir
5 linguri de ulei Arpis
Adaugă comentariu