Rețete simple și elegante chiar la tine acasă.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 pui (aproximativ 1 kg)
- 100 g unt
- 200 ml smântână
- 25 g făină
- 50-100 ml vin alb
- 2 gălbenușuri
- sare
- pătrunjel proaspăt
- 1/2 linguriță tarhon
- 1 lingură mărar tocat
Modalitate de preparare:
- Puiul tăiat în bucăți se pune în untul topit și se amestecă la foc mic pentru 5 minute.
- Se toarnă vinul și 50 de ml de apă, împreună cu jumătate de linguriță de sare și se acoperă vasul cu un capac.
- Lăsați să fiarbă până când carnea se înmoaie bine, adăugând din când în când câte un strop de apă sau vin dacă este cazul.
- Între timp amestecați făina cu smântâna adăugând treptate cele două gălbenușuri.
- Când carnea este moale se adaugă amestecul de smântână.
- Lăsați preparatul să clocotească de 2-3 ori și adăugați verdeața după gust.
- Serviți preparatul cald cu orez simplu sau orice garnitură la alegere.
Credit Foto:123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu