Home » Pui teriyaki cu orez

Pui teriyaki cu orez

  1. Amestecă vinul japozez, împreună cu vinul dulce japozez, sosul de soia, zahărul brun și ghimbirul ras.
  2. Adaugă carnea de pui feliată și lasă-l să se marineze pentru 15 minute.
  3. Într-o cratiță pune uleiul de arahide la încins.
  4. Transferă bucățile de carne și rumenește-le. 
  5. Când carnea pare făcută la suprafață, adaugă sosul în care a stat la marinat.
  6. Pune capacul și lasă totul să fiarbă pentru încă 5 minute.
  7. Fierbe orezul pentru sushi conform indicațiilor de pe pachet.
  8. Scoate bucățile de carne din tigaie și menține sosul pe foc până când se îngroașă.
  9. Când acesta s-a îngroșat, pune din nou carnea pentru a se aromatiza.
  10. Servește cu orez.

 Credit Foto: Fotolia/ seqoya

Poza principala

pui_teriyaki_orez_sushi.jpg

  • 2 linguri vin japonez din orez 
  • 4 linguri vin dulce din orez fara alcool
  • 4 linguri sos soia
  • 2 linguri zahăr brun
  • 2 lingurițe ghimbir ras
  • 750 g carne de pui
  • 1 lingură ulei arahide
  • 400 g orez pentru sushi
O rețetă aromată care va fi un succes total în rândul prietenilor sofisticați.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.