1.Se spala puiul, se unge cu ulei de masline si se condimenteaza pe toate parţile cu sare si piper. In interior, se unge cu untul de arahide.
2.Separat, se rumenesc puţin nucile in cuptor. Se curaţa ciupercile, se taie in felii potrivit de groase, dupa care se calesc in ulei. Se lasa sa scada bine si la final se pun nucile.
3.Se asaza puiul intr-o tava. Se pune in interior marul intreg si se umple puiul cu ciupercile amestecate cu nucile.
4.Se stropeste cu puţin vin si se lasa la cuptor, la foc moderat, mai bine de o ora. Din cand in cand, se unge cu sosul format in tava. Se decoreaza cu boabe de strugure si rodie si frunze de salvie.
1 pui
400 g ciuperci
100 g nuci
1 ceşcuţă cu vin alb
1 măr
1 lingură unt de arahide
1 ciorchine struguri
1 rodie
salvie
ulei de măsline
sare
piper
Adaugă comentariu