1.Toacă mărunt ceapa, taie în felii foarte subţiri ţelina, la fel ciupercile. Pune la încins două linguri cu unt și călește iute ceapa, apoi ţelina și ciupercile.
2.Potrivește de sare și lasă să se răcorească. Desfă rodia în bobiţe şi adaugă-le în amestecul de umplutură. Spală bine puiul şi umple-l cu amestecul preparat, apoi închide gaura cu un măr curăţat de coajă.
3.Pune puiul în tavă și freacă-i bine pielea cu oţet balsamic (ajută la frăgezire), unge-o cu untul rămas. Rupe crăcuţele de rozmarin în bucăţi mici și înfige-le în pielea puiului ca să aromatizeze carnea.
4.Toarna un pahar cu apă în tavă, înveleşte totul în folie de aluminiu şi dă la cuptor două ore, la foc mic. Verifică din când în când dacă mai e nevoie de apă. Cu o jumătate de oră înainte de final, scoate folia şi lasă puiul să se rumenească frumos.
1 pui
200 g ciuperci
1 ceapă
1 rodie
3 fire de ţelină apio
3 linguri cu unt
50 ml oțet balsamic
1 măr
rozmarin
sare
Adaugă comentariu