Da in cateva clocote supa impreuna cu foaia de dafin, coriandru si chimen.
Separat, taie ceapa marunt si caleste-o in ulei impreuna cu usturoiul rondele.
Cand ceapa a devenit sticloasa, adauga orezul. Lasa pe foc cam doua minute, dupa care toarna jumatate din cantitatea de supa.
Fierbe orezul cu supa de pui pana se evapora. Orezul nu trebuie fiert total (bobul sa ramana tare).
La final, adauga verdeata tocata fin. Cu acest orez, umple puiul spalat si condimentat cu sare si piper.
Asaza puiul umplut intr-o tava si unge-l cu ulei. Lasa-l la cuptor cel putin o ora.
Din cand in cand, stropeste-l cu restul de supa.
TRUC
• Inainte de a umple puiul, unge-l pe toate partile cu putin usturoi zdrobit si freaca-l cu doua linguri cu ulei.
Rulouri de pui cu sos de smantana
Revista BUCATARIA DE AZI
1 pui
1 ceapa
4 catei de usturoi
300 g orez
1,5 l supa de pui
1 foaie de dafin
1 lingurita cu chimen pudra
1/2 lingurita cu coriandru pudra
patrunjel
ulei
sare, piper
Adaugă comentariu