Pui vanatoresc

Modul de preparare a retetei:
1. Puiul se spala si se taie in bucati.
2. Ceapa si ciupercile se curata si se taie felii. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Ardeiul verde se spala, se scot semintele si se taie julien.
3. Intr-o tigaie mare, in ulei incins, se rumenesc bucatile de pui, pe toate partile, apoi se scot si se tin la cald.
4. In uleiul ramas se caleste ceapa 5 minute, se adauga usturoiul, se calesc impreuna, apoi se pun ciupercile, ardeiul gras si se continua calirea inca 4 minute. Se incorporeaza pasta de rosii, vinul alb, rosiile din conserva, sare , piper, rozmarin si oregano. Se lasa sa dea un clocot, se pun bucatile de pui in tigaie si se fierb toate ingredientele impreuna cca. 40 minute. Daca este necesar, se mai adauga apa.
5. Carnea patrunsa se scoate din tigaie si se aseaza pe un platou. Sosul ramas in tigaie se fierbe inca 5 minute si se toarna peste carne. Preparatul se serveste cu vin alb sec.
Ingrediente pui vanatoresc:

(pentru 4 persoane):
1 pui mare de 1,8kg.,
100g. ciuperci,
2 cepe rosii,
1 catel de usturoi,
1 ardei gras verde,
2 linguri ulei de masline,
3 linguri pasta de rosii,
2dl. vin alb,
400g. rosii din conserva
sare
piper
1 lingura rozmarin uscat
1 lingura oregano uscat

Pui vanatoresc sau Pollo cacciatore, cum este cunoscut in Italia, este un preparat gustos si aromat.
Numar de portii
4
Calorii
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE