Pregătește acești puișori delicioși folosind din secretele lui Gordon Ramsey.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 4 puișori a cțte 400-500 g fiecare
Marinada:
- 1 linguriță turmeric măcinat
- 2 lingurițe garam masala
- 1 linguriță coriandru măcinat
- 1 linguriță chimen măcinat
- 1 cățel mare de usturoi, curățat și zdrobit
- 3 cm rădăcină proaspătă de ghimbir , curățată de coajă și rasă fin
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 100 ml iaurt natural
- 1 mână tulpini de coriandru, tocate mprunt
- sare de mare
- piper negru
Modalitate de preparare:
- Pentru a deschide puișorii, ia unul și așează-l cu pieptul în jos pe un tocător.
- Cu ajutorul unui foarfece de bucătărie, taie de o parte și de alta a coloanei vertebrale, pentru a o îndepărta.
- Întoarce puișorul și apasă cu mâna, ferm în mijloc pentru a-l aplatiza. Taie și aruncă vârful aripilor și îndepărtează pielea și grăsimea în plus.
- Procedează la fel și cu ceilalți pui.
- Pentru a prepara marinada, amestecă toate ingredientele într-un bol larg.
- Adaugă puișorii și întoarce-i astfel încât fiecare pasăre să fie acoperită bine.
- Acoperă cu o folie alimentară și lasă la marinat, la frigider, timp de câteva ore sau peste noapte.
- Încinge cuptorul la 170 d egrade. Mută puișorii pe o tavă mare de friptură, toarnă marinada din bol și macină deasupra sare și piper.
- Acoperă cu o folie de aluminiu și coace 30-40 d eminute, până când puișorii sunt pătrunși.
- Înâeapă cu o scobitoare și dacă se scurge suc limpede, atunci puii sunt gata.
- Dă folia la o parte și lasă-i să se răcească un timp.
- Încinge un grătar sau o tigaie de friptură și frige puii câte 8-10 minute.
- Stropește cu suc de limetă și servește cu garnitură la alegere.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt oferitue cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu