1.Se cresteaza soriciul cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Se condimenteaza carnea cu sare, se unge cu ulei si se asaza intr-o tava. Se toarna deasupra vinul si se lasa la cuptor, aproximativ o ora.
2.Separat, se dizolva zaharul in zeama de la cele doua lamai. Se adauga coniacul si, din cand in cand, se unge carnea, pana se patrunde si se rumeneste frumos.
3.Intre timp, se stropeste cuscusul in apa si se lasa zece minute sa se umfle. Se rasfira cu furculita si se stropeste din nou, dupa care se fierbe la aburi.
4.Se trage cuscusul in unt topit si se amesteca bine cu nuca rumenita separat si tocata fin si cu verdeata.
5.Se asaza pulpa pe un platou. De jur imprejur, se asaza rondele de mar pe care se pun mici bulgari din amestecul de cuscus.
1 kg pulpă de porc
100 g zahăr
1 pahar cu vin alb
1 pahar cu coniac
2 lămâi
2 linguri cu ulei
sare
Pentru garnitura
2 mere
200 g cuşcuş
2 linguri cu unt
150 g nucă
pătrunjel
Adaugă comentariu