1. Taie fiecare ceapă în șase. Sărează și piperează carnea și pune-o într-o tavă de cuptor, în puţin ulei.
2. Încinge ulei într-o tigaie și călește ceapa 8-10 minute, până se caramelizează, adăugând o linguriţă cu zahăr brun.
3. Amestecă și desfă bucăţile de ceapă pe măsură ce se călesc. Adaugă puţină apă și fierbe vreo două minute, până se evaporă lichidul. Pune rozmarin, cimbru și cealaltă linguriţă cu zahăr brun.
4. Prăjește carnea de porc la foc iute, pe toate părţile, apoi așaz-o din nou în tavă, toarnă peste ea sosul de ceapă caramelizată și vinul și dă-o la cuptorul încins. Pulpa cu ceapa caramelizata este gata când se pătrunde ușor cu furculiţa.
1 kg pulpă de porc
250 ml vin roșu
10 cepe
2 linguriţe cu zahăr brun
rozmarin zdrobit
cimbru uscat
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu