Puneti pulpa de miel intr-un recipient de sticla incapator. Amestecati iaurtul cu vinul rosu si rozmarinul si turnati totul peste carnea de miel. Asezonati generos cu piper negru, acoperiti si lasati la marinat in frigider, peste noapte.
A doua zi, incalziti uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa si usturoiul. Turnati vinul rosu si zaharul brun si prajiti pana la rumenire si caramelizare.
Presarati sare peste pulpa de miel si rumeniti-o pe gratar sau in cuptor, pana este frageda. Asezati-o apoi pe un platou, puneti ceapa caramelizata pe deasupra si garnisiti cu cateva crengute de rozmarin.
Pentru pulpa:
1 pulpa de miel
250 ml iaurt
250 ml vin rosu
25 g rozmarin
piper negru proaspat macinat
Pentru ceapa caramelizata:
30 ml ulei de masline
4 cepe rosii, curatate si taiate in sferturi
12-16 cepe murate, curatate
12 catei de usturoi, necuratati
60 ml vin rosu
30 g zahar brun
In plus:
sare
cateva crengute de rozmarin
Adaugă comentariu