- Curățați carnea de excesul de grăsime și crestați-o.
- Combinați într-un bol iaurtul cu smântâna peste care adăugați sare și piper după gust, coriadnru zdrobit, coaja de la cele 2 limete dată pe răzătoare și menta tocată mărunt.
- Amestecați energic pentru a distribui uniform aromele.
- Ungeți carnea cu acest amestec, așezați-o într-o tavă și băgați-o la frigider pentru aproximativ două ore.
- Curățați ceapa și tăiați-o în sferturi.
- Plasați ceapa într-o tavă, stropiți-o cu miere și ulei de măsline, apoi asezonați cu sare și piper.
- Introduceți carnea pentru 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 220 de grade.
- Întoaceți-o periodic de pe o parte pe cealaltă.
- Reduceți temperatura la 160 de grade și lăsați friptura în cuptor pentru încă două ore și jumătate.
- Serviți friptura cu ceapă caramelizată și mentă tocată mărunt.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 1,5 kg pulpă de miel
- 1 kg ceapă roșie
- 200 g iaurt
- 200 g smântână
- 2 linguri ulei măsline
- 1/2 legătură mentă proaspătă
- coaja de la 2 limete
- 1 lingură coriandru
- 1-2 linguri miere albine
- sare
- piper măcinat
Stai la curent cu cele mai îndrăznețe rețete pentru masa de Paște.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu