Home » Mâncăruri » Pulpa de miel cu sos de cirese
Mâncăruri

Pulpa de miel cu sos de cirese

  1. Îndepărtați carnea de pe oase și întindeți-o pe o planșetă.
  2. Așezați cățeii de usturoi și rozmarinul pe suprafața cărnii, rulați-o și legați-o cu sfoară.
  3. Amestecați într-un bol uleiul de măsline, chimionul și sarea și piperul.
  4. Ungeți carnea cu amestecul obținut. Păstrați un sfert pentru cartofi.
  5. Așezați rulada într-o tigaie încinsă și prăjiți-o bine pe toate părțile, adăugând și oasele.
  6. Curățați și tăiați grosier ceapa și morcovii.
  7. Spălați cartofii și ungeți-i cu sosul păsatrt de la friptură.
  8. Adăugați legumele peste carne și turnați aproximativ 200 ml apă.
  9. Mențineți preparatul pe foc pentru încă 5 minute.
  10. Luați tigaia de pe aragaz, acoperiți-o cu folie de aluminiu și introduceți-o în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 1 oră și 45 de minute.
  11. Îndepărtați folia de aluminiu și lăsați carnea pentru încă 15 minute la 250 de grade.
  12. Transferați carnea împreună cu legumele pe un platou.
  13. Pentru sosul de cireșe, eliminați sâmburii acestora și tăiați-le în două.
  14. Puneți fructele să fiarbă împreună cu 50 ml apă.
  15. Când încep să fiarbă, adăugați sosul păstrat de la friptură și vinul roșu.
  16. Lăsați pe foc pentru 5 minute.
  17. Adăugați sucul de la lămâie și asezonați după gust cu sare și piper.
  18. Dizolvați amidonul în 2 linguri cu apă rece și turnați-l peste sos. Amestecați menținând pe foc pentru câteva minute până când se îngroașă. Îndepărtați sosul de pe sursa de foc.
  19. Porționați carnea și serviți-o cu sosul pregătit.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

pulpa_de_mie_in_stil_spaniol.jpg

  • 2 kg pulpă de miel
  • 500 g cartofi noi
  • 6 cepe
  • 6 morcovi
  • 6 căței usturoi
  • 6 fire rozmarin
  • 2 lingurițe chimion
  • 6 linguri ulei măsline
  • sare
  • piper măcinat după gust

Pentru sos:

  • 400 g cireșe
  • 200 ml vin roșu
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură amidon
  • sare
  • piper măcinat după gust
Pregătește o friptură dincolo de imaginație, adăugând sos de cireșe și vin roșu.
Numar de portii
2
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.