- Îndepărtați carnea de pe oase și întindeți-o pe o planșetă.
- Așezați cățeii de usturoi și rozmarinul pe suprafața cărnii, rulați-o și legați-o cu sfoară.
- Amestecați într-un bol uleiul de măsline, chimionul și sarea și piperul.
- Ungeți carnea cu amestecul obținut. Păstrați un sfert pentru cartofi.
- Așezați rulada într-o tigaie încinsă și prăjiți-o bine pe toate părțile, adăugând și oasele.
- Curățați și tăiați grosier ceapa și morcovii.
- Spălați cartofii și ungeți-i cu sosul păsatrt de la friptură.
- Adăugați legumele peste carne și turnați aproximativ 200 ml apă.
- Mențineți preparatul pe foc pentru încă 5 minute.
- Luați tigaia de pe aragaz, acoperiți-o cu folie de aluminiu și introduceți-o în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 1 oră și 45 de minute.
- Îndepărtați folia de aluminiu și lăsați carnea pentru încă 15 minute la 250 de grade.
- Transferați carnea împreună cu legumele pe un platou.
- Pentru sosul de cireșe, eliminați sâmburii acestora și tăiați-le în două.
- Puneți fructele să fiarbă împreună cu 50 ml apă.
- Când încep să fiarbă, adăugați sosul păstrat de la friptură și vinul roșu.
- Lăsați pe foc pentru 5 minute.
- Adăugați sucul de la lămâie și asezonați după gust cu sare și piper.
- Dizolvați amidonul în 2 linguri cu apă rece și turnați-l peste sos. Amestecați menținând pe foc pentru câteva minute până când se îngroașă. Îndepărtați sosul de pe sursa de foc.
- Porționați carnea și serviți-o cu sosul pregătit.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 2 kg pulpă de miel
- 500 g cartofi noi
- 6 cepe
- 6 morcovi
- 6 căței usturoi
- 6 fire rozmarin
- 2 lingurițe chimion
- 6 linguri ulei măsline
- sare
- piper măcinat după gust
Pentru sos:
- 400 g cireșe
- 200 ml vin roșu
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1 lingură amidon
- sare
- piper măcinat după gust
Pregătește o friptură dincolo de imaginație, adăugând sos de cireșe și vin roșu.
Numar de portii
2
Facebook Comments
Adaugă comentariu