Mâncăruri

Pulpă de miel cu trufandale

1. Încinge cuptorul. Pune la fiert o oală cu apă şi un praf de sare. Curăţă morcovii şi taie-i bastonaşe, spală tijele de ţelină şi taie-le rondele.

2. Curăţă şi spală mazărea sub jet de apă. Când apa dă în clocot, pune toate legumele la fiert şi lasă să clocotească 5 minute, apoi scoate-le cu spumiera într-un castron.

3. Şterge pulpa cu un şervet, apoi unge-o cu jumătate din cantatea de unt. Sărează, piperează. Topeşte restul de unt într-un vas de ceramică pe care să-l poţi pune apoi în cuptor.

4. Varsă legumele şi lasă-le să se soteze 5 minute. Sărează-le şi piperează-le după gust. Stinge cu o ceaşcă de apă. Pune deasupra legumelor pulpa de miel, acoperă şi dă la cuptor, la foc potrivit, 35-40 de minute.

5. Ia capacul şi mai lasă 10 minute să se rumenească. Scoate vasul din cuptor, pune deasupra crenguţa de cimbru, acoperă din nou şi lasă 5 minute înainte de a servi.

credit foto: Photoland/Photocuisine

Sugestie. Se potriveşte perfect cu o busuioacă sau un pinot noir.

 

Cotlete de miel cu mozzarella si anghinare

Poza principala

pulpa_de_miel_mica.jpg

1 pulpă de miel din faţă (1,5 kg)

80 g de unt

1 kg de mazăre nouă

1 legătură de morcovi noi (carote)

2 tije de ţelină

1 crenguţă de cimbru verde

sare

piper

 

Cotlete de miel in sos de mustar

Fragedă şi aromată, pulpa de miel nu putea fi mai bună decât împreună cu frăgezimea trufandalelor.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE