1. Încinge cuptorul. Pune la fiert o oală cu apă şi un praf de sare. Curăţă morcovii şi taie-i bastonaşe, spală tijele de ţelină şi taie-le rondele.
2. Curăţă şi spală mazărea sub jet de apă. Când apa dă în clocot, pune toate legumele la fiert şi lasă să clocotească 5 minute, apoi scoate-le cu spumiera într-un castron.
3. Şterge pulpa cu un şervet, apoi unge-o cu jumătate din cantatea de unt. Sărează, piperează. Topeşte restul de unt într-un vas de ceramică pe care să-l poţi pune apoi în cuptor.
4. Varsă legumele şi lasă-le să se soteze 5 minute. Sărează-le şi piperează-le după gust. Stinge cu o ceaşcă de apă. Pune deasupra legumelor pulpa de miel, acoperă şi dă la cuptor, la foc potrivit, 35-40 de minute.
5. Ia capacul şi mai lasă 10 minute să se rumenească. Scoate vasul din cuptor, pune deasupra crenguţa de cimbru, acoperă din nou şi lasă 5 minute înainte de a servi.
credit foto: Photoland/Photocuisine
Sugestie. Se potriveşte perfect cu o busuioacă sau un pinot noir.
1 pulpă de miel din faţă (1,5 kg)
80 g de unt
1 kg de mazăre nouă
1 legătură de morcovi noi (carote)
2 tije de ţelină
1 crenguţă de cimbru verde
sare
piper
Adaugă comentariu