1. Setati cuptorul la 220 grade C.
2. Puneti ansoa cu ulei cu tot, maslinele si rozmarinul intr-un bol si mixati-le. Asezonati.
3. Crestati carnea si impanati-o cu pasta de masline. Puneti mielul intr-o tava si coaceti pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 30 de minute.
4. Taiati cartofii in bucati, daca sunt mai mari, si puneti-i intr-un bol cu morcovii si usturoiul taiat jumatati. Stropiti-le cu ulei.
5. Scoateti tava cu mielul din cuptor si reduceti temperatura cuptorului la 200 grade C. Aranjati legumele pe langa miel, preferabil intr-un singur strat. Reintroduceti tava in cuptor si coaceti circa 1 ora, intorcand legumele de cateva ori pentru a se coace egal.
6. Puteti lasa carnea in cuptor un pic mai putin, daca doriti sa fie mai in sange si un pic mai mult daca o preferati mai facuta.
7. Pentru galuste: Puneti faina intr-un bol, puneti seul si asezonati.
8. Bateti oul cu mustar si cu 125ml apa rece. Adaugati amestecul cu ou peste faina si framantati aluatul, adaugand putina apa daca este necesar. Impartiti aluatul in 12 parti si rulati-le in bilute. Puneti-le peste legume in jurul mielului si dati la cuptor inca 20-30 de minute, pana galustele au crescut si au devenit aurii.
9. Scoateti tava din cuptor, mutati continutul pe un platou, acoperiti cu folie si tineti la cald circa 10 minute inainte de servire.
Pentru miel:
50g conserva de ansoa
16 masline negre fara samburi
2 linguri rozmarin proaspat, taiat mai mare
sare si piper negru proaspat macinat
1.9 – 2kg pulpa de miel
Pentru legume:
1 – 1.5kg cartofi
1 legatura de morcovi, curatati
2-3 catei mari de usturoi
2 linguri ulei de masline
Pentru galuste:
350g faina
175g seu de vita sau vegetal
1 ou
1 lingura mustar
Adaugă comentariu