1.Curăță de pielițe carnea și dă-o cu un amestec de sare, piper și cimbru. Pune bucățile în tava unsă cu foarte puțină grăsime, pune deasupra roșiile date pe răzătoare și vinul. Acoperă și dă la cuptor, la foc mic, pentru 90 de minute.
2.Între timp, spală și taie pe lungime vinetele. Dă-le cu un praf de sare și pune-le la scurs într-o sită.
3.Așază vinetele pe lângă pulpele de miel, cățeii de usturoi feliați, stropește-le cu sos și mai lasă 40-50 de minute la cuptor sau până ce carnea s-a frăgezit.
4.Pentru un plus de gust, dar și dacă dieta permite, adaugă în tavă câteva felii de brânză feta cu 20 de minute de a stinge focul.
credit foto: credit foto: _© HLPhoto – Fotolia.com
2 pulpe inferioare de miel (sau gât)
1,5 kg de roșii
1 kg de vinete
6-7 căței de usturoi
300 ml vin alb
brânză feta (opțional)
cimbru
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu