Home » Mâncăruri » Pulpă de miel la cuptor
Mâncăruri

Pulpă de miel la cuptor

1.Spală pulpa de miel, șterge-o cu un prosop de hârtie și curăț-o de pielițe (dacă este cazul).

2.Cresteaz-o din loc în loc (pe amândouă fețe) și pune cățeii de usturoi tăiați pe jumătate (sau bucăți de usturoi verde tăiat potrivit).

3.Freacă pulpa de miel cu sare și piper proaspăt măcinat, pune deasupra rozmarinul și oregano (poți folosi și oregano uscat), felii de unt și înfășoară carnea într-o hârtie de copt.. Leag-o bine cu ață și pune pulpa de miel într-o tavă cu pereți mai groși (poți folosi un vas de yena).

4.Dă la cuptor la foc mic și lasă aproximativ o oră și jumătate (dacă pulpa de miel este mai mare, mărește și timpul de coacere cu încă o oră). Scoate și taie hârtia de copt, toarnă deasupra vinul (la temperatura camerei), și mai lasă jumătate de oră la cuptor sau până friptura de pulpă de miel la cuptor capătă o culoare rumenă și apetisantă.

 

Sugestie. Pentru un plus de aromă, stropește carnea cu zeama de la o jumătate de lămâie.

credit foto: © vanillla – Fotolia.com

 

Friptură grecească de miel

Poza principala

pulpa_de_miel_fotolia_40316124_subscription_xl.jpg_c_vanillla_-_fotolia.com_mica.jpg

1 pulpă de miel

50 g unt

1 crenuguță de rozmarin

3-4 fire de oragano

3-4 căței de usturoi

100 ml vin alb

sare

piper

 

Pulpă de miel cu legume

Trei pași simpli pentru a găti de Paște cea mai bună friptură de pulpă de miel la cuptor.
Numar de portii
3-4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE