1.Într-un vas amestecă gemul, mierea și zeama de lămâie. Adu la temperatura de fierbere, redu flacăra și mai ține pe foc 2 minute, apoi dă deoparte.
2.Spală sub jet de apă rece bucata de carne, șterge-o cu un prosop de hârtie și presară deasupra salvie mărunțită, sare și piper proaspăt măcinat.
3.Pune-o într-o cratiță unsă cu unt și dă friptura la cuptor pentru o oră. Unge apoi bucata de carne cu amestecul de gem, miere și lămâie.
4.Continuă coacerea 30-40 de minute, stropind mereu carnea cu sosul delicios.
5.Fierbe 2 minute legumele și sotează-le în unt. Așază-le lângă friptură cu un sfert de oră înainte ca aceasta să fie scoasă din cuptor.
1 kg pulpă de porc
300 g gem de caise
4 linguri cu miere
5 linguricu zeamă de lămâie
Salvie uscată
1 broccoli desfăcut în buchețele
2 morcovi feliați
Unt
Sare
Piper
Adaugă comentariu