Revista Practic în bucătărie

Pulpă de porc glazurată

1.Într-un vas amestecă gemul, mierea și zeama de lămâie. Adu la temperatura de fierbere, redu flacăra și mai ține pe foc 2 minute, apoi dă deoparte.

2.Spală sub jet de apă rece bucata de carne, șterge-o cu un prosop de hârtie și presară deasupra salvie mărunțită, sare și piper proaspăt măcinat.

3.Pune-o într-o cratiță unsă cu unt și dă friptura la cuptor pentru o oră. Unge apoi bucata de carne cu amestecul de gem, miere și lămâie. 

4.Continuă coacerea 30-40 de minute, stropind mereu carnea cu sosul delicios. 

5.Fierbe 2 minute legumele și sotează-le în unt. Așază-le lângă friptură cu un sfert de oră înainte ca aceasta să fie scoasă din cuptor.

 

Friptură de porc marinată cu sos de prune

Poza principala

fotolia_46683102_subscription_xl.jpgc_laperla_777_-_fotolia.com_mica.jpg

1 kg pulpă de porc

300 g gem de caise

4 linguri cu miere

5 linguricu zeamă de lămâie

Salvie uscată

1 broccoli desfăcut în buchețele

2 morcovi feliați

Unt

Sare

Piper

 

 

Friptură de porc aromată

Înnobilează-ți friptura cu un sos deosebit și gustos.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE