1. Taie pulpa în așa fel încât să obţii o bucată măricică. Bate-o cu ciocanul de șniţele, pune sare și piper după gust, ruleaz-o și las-o în frigider până pregătești umplutura.
2. Călește ceapa în unt, adaugă fructele și nucile curăţate și tăiate în bucăţi. Lasă pe foc, amestecând mereu, până când scade zeama lăsată de fructe.
3. Întinde pulpa pe un tocător, așază deasupra umplutura în mod uniform, ruleaz-o strâns și prinde-o cu scobitori sau leag-o cu ata ca să nu se desfacă
4. Unge o tavă cu ulei de măsline, așază pulpa umplută. Toarnă vinul și lasă tava la cuptor, la foc mic, aproximativ 60 de minute. Pune cartofii și morcovii tăiaţi cuburi în tavă și mai bagă la cuptor 30-40 de minute. Din când în când, stropește carnea cu sosul format în tavă.
5. Scoate cu grijă scobitorile sau taie ata, feliază pulpa în porţii egale și așaz-o pe farfurie împreună cu garnitura de cartofi și morcovi. Ornează cu crenguţe de rozmarin.
1 kg pulpă de porc
3 morcovi
4 cartofi
1 ceapă
6 caise din compot
100 g miez de nucă
50 g stafide
50 g unt
300 ml vin alb
2 linguri cu ulei de măsline
1 legătură de rozmarin
sare
piper
Adaugă comentariu