Home » Pulpe de miel cu sos de vin si piure de fasole neagra

Pulpe de miel cu sos de vin si piure de fasole neagra

1. Setati cuptorul la 160 grade C.

2. Incalziti uleiul intr-un vas termorezistent. Adaugati pulpele de miel si frigeti-le circa 5 minute. Scoateti-le din vas.

3. Adaugati morcovii, telina, ceapa, usturoiul si ciupercile, acoperiti vasul si lasati-le pe foc 5 minute.

4. Puneti pulpele de miel inapoi in vas, turnati vinul si supa si lasati la fiert. Adaugati apoi frunzele de dafin.

5. Acoperiti si lasati la cuptor circa 2 ore. Carnea ar trebui sa cada de pe os. Scoateti pulpele si lasati-le 5 minute. Scadeti sosul pana se ingroasa putin. Luati cu lingura sos si puneti peste carne, apoi presarati patrunjel.

6. Pentru a face piureul: Incalziti uleiul intr-o tigaie, adaugati usturoiul si prajiti la temperatura mica 1 minut. Adaugati fasolea si incalziti usor circa 3 minute. Puneti sucul de lamaie si asezonati dupa gust.

7. Pisati amestecul, adaugati 2 linguri de apa fierbinte sau ulei de masline pentru a obtine consistenta dorita.

8. Serviti pulpele de miel cu piureul si legume verzi.

 

Poza principala

rexfeatures_458943cmica.jpg

1 lingura ulei de masline
2 pulpe de miel, de circa 750g impreuna
2 morcovi, curatati si feliati
2 radacini de telina, tocate
4 cepe mici curatate
1 catel de usturoi, curatat si tocat
125g ciuperci mici, feliate
150ml vin rosu
300ml supa de miel
2 frunze de dafin
2 linguri patrunjel tocat
Pentru piure:
2 linguri ulei de masline
1 catel de usturoi mare, sfaramat
410g conserva fasole neagra
putin suc de lamaie
sare si piper negru proaspat macinat

O reteta speciala pentru masa de Paste. Aroma condimentelor este imbatatoare, ca si vinul.
Numar de portii
2
Facebook Comments