Pulpe de rata in suc propriu si sote de cartofi, reteta Gordon Ramsey

  1. Presărați sare gemă pe toată suprafața cărnii și lăsați-o 1 oră la temperatura camerei.
  2. Preîncălziți cuptorul la 140 de grade. Spălați carnea de sare și ștergeți-o cu un prosop de bucătărie.
  3. Așezați pulpele într-o cratiță potrivită și adăugați cimbrul, usturoiul și frunzele de dafin.
  4. Topiți untura într-o cratiță, la foc mic.
  5. Când devine transparentă, turnați-o cu atenție peste pulpe, până la acoperirea completă.
  6. Acoperiți cratița cu folie de aluminiu și lăsați-o la cuptor pentru aproximativ 2 ore, până când carnea devine foarte fragedă, asigurându-vă că pulpele rămân acoperite de grăsime.
  7. Rața este gata atunci când carnea se desprinde cu ușurință de pe os.
  8. Scoateți cratița din cuptor și modificați temperatura la 200 de grade.
  9. Scoateți pulpele din grăsime și așezați-le într-o cratiță cu partea cu piele în jos, păstrați însă grăsimea.
  10. Frigeți pulpele în cuptor pentru 15-20 de minute, întorcându-le pe partea cealaltă. Pielea va deveni crocantă iar carnea va rămâne fargedă.
  11. Între timp, fierbeți cartofii pentru 4-5 minute într-o cratiță cu apă și sare.
  12. Lăsați cartofii într-o strecurătoare să elimine excesul de apă.
  13. Încălziți o tigaie și adăugați un strat subțire din grăsimea păstrată.
  14. Când grăsimea începe să sfârâie, adăugați cartofii și rozmarinul.
  15. Gătiți cartofii până când se colorează, apoi întoarceți-i și sotați-i câteva minute până când se rumenesc dar rămân pufoși în interior.
  16. Serviți pulpele de rață cu sote de cartofi. 
  17. După preferință puteți adăuga muștar franțuzesc.

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

pulpe_de_rata_in_suc_propriu_si_sote_de_cartofi.jpg

  • 4 pulpe de rață
  • sare gemă
  • 1 mână fire de cimbru
  • 3 căței de usturoi, curățați și tăiați
  • 2 frunze de dafin
  • 2 X 350 g conserve de grăsime de rață sau gâscă

 Pentru sote de cartofi:

  • 500 g cartofi noi, curățați și tăiați pe jumătate
  • 1 fir de rozmarin, tocat mărunt
  • sare
  • piper măcinat
Un adevărat răsfăț gastronomic. Învață de la Gordon Ramsey cum să pregătești pulpe de rață în suc propriu.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE