- Presărați sare gemă pe toată suprafața cărnii și lăsați-o 1 oră la temperatura camerei.
- Preîncălziți cuptorul la 140 de grade. Spălați carnea de sare și ștergeți-o cu un prosop de bucătărie.
- Așezați pulpele într-o cratiță potrivită și adăugați cimbrul, usturoiul și frunzele de dafin.
- Topiți untura într-o cratiță, la foc mic.
- Când devine transparentă, turnați-o cu atenție peste pulpe, până la acoperirea completă.
- Acoperiți cratița cu folie de aluminiu și lăsați-o la cuptor pentru aproximativ 2 ore, până când carnea devine foarte fragedă, asigurându-vă că pulpele rămân acoperite de grăsime.
- Rața este gata atunci când carnea se desprinde cu ușurință de pe os.
- Scoateți cratița din cuptor și modificați temperatura la 200 de grade.
- Scoateți pulpele din grăsime și așezați-le într-o cratiță cu partea cu piele în jos, păstrați însă grăsimea.
- Frigeți pulpele în cuptor pentru 15-20 de minute, întorcându-le pe partea cealaltă. Pielea va deveni crocantă iar carnea va rămâne fargedă.
- Între timp, fierbeți cartofii pentru 4-5 minute într-o cratiță cu apă și sare.
- Lăsați cartofii într-o strecurătoare să elimine excesul de apă.
- Încălziți o tigaie și adăugați un strat subțire din grăsimea păstrată.
- Când grăsimea începe să sfârâie, adăugați cartofii și rozmarinul.
- Gătiți cartofii până când se colorează, apoi întoarceți-i și sotați-i câteva minute până când se rumenesc dar rămân pufoși în interior.
- Serviți pulpele de rață cu sote de cartofi.
- După preferință puteți adăuga muștar franțuzesc.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 4 pulpe de rață
- sare gemă
- 1 mână fire de cimbru
- 3 căței de usturoi, curățați și tăiați
- 2 frunze de dafin
- 2 X 350 g conserve de grăsime de rață sau gâscă
Pentru sote de cartofi:
- 500 g cartofi noi, curățați și tăiați pe jumătate
- 1 fir de rozmarin, tocat mărunt
- sare
- piper măcinat
Un adevărat răsfăț gastronomic. Învață de la Gordon Ramsey cum să pregătești pulpe de rață în suc propriu.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu