1. Stoarce lamâia și pune zeama într-un castronel cu un praf de sare, piper și oregano. Amesteca și toarna peste puiul taiat în fâșii. Acopera și lasa la rece minimum 30 de minute.
2. Între timp, taie marunt ceapa și calește-o în putin ulei încins. Adauga roșiile date pe razatoare și morcovul ras și lasa pe foc mic pâna ce se leaga sosul. Potrivește gustul de sare, piper și oregano. Taie fâșiile de pui în bucati mici și pune-le cu tot cu marinata într-o tigaie cu putin ulei încins. Perpelește-le pâna ce se patrunde carnea.
3. Încinge o tigaie mai mare, pune o foaie tortilla decupata patrat, taiata apoi pe diagonala. Când s-au încalzit triunghiurile de aluat, unge-le cu sosul gros de roșii și presara un strat de brânza cheddar rasa.
4. Lasa 2 minute, cât sa se topeasca brânza, adauga bucatelele de pui și un strat de brânza. Acopera cu foi tortilla decupate identic și tine-le pe foc mic 2-3 minute. Întoarce cu grija pe partea cealalta și lasa alte 2-3 minute. Scoate-le pe o farfurie și servește-le fierbinti.
Sugestie. Înlocuieste foile tortilla cu clatite sarate un pic mai groase, cu lipii arabesti ori cu turte de casa foarte subtiri!
8 foi de tortilla
500 g piept de pui
300 g brânza ceddar
3 rosii
1 morcovi
1 ceapă
1 lamâie
sare
piper
oregano
ulei
Adaugă comentariu