Home » Quesadilla cu pui

Quesadilla cu pui

1. Stoarce lamâia și pune zeama într-un castronel cu un praf de sare, piper și oregano. Amesteca și toarna peste puiul taiat în fâșii. Acopera și lasa la rece minimum 30 de minute.

2. Între timp, taie marunt ceapa și calește-o în putin ulei încins. Adauga roșiile date pe razatoare și morcovul ras și lasa pe foc mic pâna ce se leaga sosul. Potrivește gustul de sare, piper și oregano. Taie fâșiile de pui în bucati mici și pune-le cu tot cu marinata într-o tigaie cu putin ulei încins. Perpelește-le pâna ce se patrunde carnea.

3. Încinge o tigaie mai mare, pune o foaie tortilla decupata patrat, taiata apoi pe diagonala. Când s-au încalzit triunghiurile de aluat, unge-le cu sosul gros de roșii și presara un strat de brânza cheddar rasa.

4. Lasa 2 minute, cât sa se topeasca brânza, adauga bucatelele de pui și un strat de brânza. Acopera cu foi tortilla decupate identic și tine-le pe foc mic 2-3 minute. Întoarce cu grija pe partea cealalta și lasa alte 2-3 minute. Scoate-le pe o farfurie și servește-le fierbinti.

Sugestie. Înlocuieste foile tortilla cu clatite sarate un pic mai groase, cu lipii arabesti ori cu turte de casa foarte subtiri!

 

Triunghiuri de tortilla

 

Poza principala

quesadilla_mica.jpg

8 foi de tortilla

500 g piept de pui

300 g brânza ceddar

3 rosii

1 morcovi

1 ceapă

1 lamâie

sare

piper

oregano

ulei

 

Tortilla de duminica

Sună, poate, mai ciudat, dar gustul este incredibil de gustos. Merită încercata rețeta!
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE