1.Peîncălzeşte cuptor la 210°. Curăţă şi taie prazul rondele. Încinge uleiul într-o tigaie. Adaugă rondelele de praz (păstrează câteva pentru decor) şi lasă-le la foc mic 20 de minute să se înmoaie. Sărează şi piperează.
2.Amestecă smântâna cu ouăle şi cu gălbenuşul. Potriveşte de sare şi piper. Încorporează prazul călit.
3.Unge o tavă de tartă cu unt şi aşază aluatul. Înţeapă fundul tăvii cu o furculiţă. Varsă compoziţia şi dă la cuptor pentru 35 de minute. Serveşte acest quiche cu praz cald sau rece, lângă salată verde.
credit foto: Photoland/Profimedia
Sugestie. Poţi da mai multă personalitate acestui quiche adăugând câteva frunze de spanac în compoziţie.
1 foaie de aluat foietaj
3 ouă + 1 gălbenuş
500 ml smântână
1 fir de praz mai măricel
3 linguri ulei de măsline
unt (pentru uns)
sare
piper
Adaugă comentariu