Amestecă făina, untul, oul și apa. Frământă un aluat omogen pe care lasă-l la rece pentru 30 minute.
Ceapa se curăță și se toacă marunt,apoi se pune la călit in 2 linguri ulei împreună cu ardeiul iute tocat.
După ce s-au rumenit, se oprește focul și se lasă să se răcorească.
Se bat ouăle cu sare și piper, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, smântâna și brînza rasă.
Se scoate aluatul din frigider, se intinde o foaie rotunda și se asează in tava unsă cu ulei și tapetată cu făină, imbracând și pereții tăvii.
Se toarnă ceapa peste foaia de aluat, se toarnă amestecul de oua, apoi se pun roșiile tăiate in feliuțe.
Se coace 25-30 minute in cuptorul deja incins.
Credit Foto: Fotolia/ Peteers
250 g făină
100 g unt
1 ou
2 linguri apă
sare
Pentru umplutura:
1 ceapă
2 ouă
100 g brânză
pătrunjel
100 ml smântână,
5 roșii
2 ardei iuți
sare
piper
Adaugă comentariu